CD's

CD's:NIEUW!!


De CD Het Müller orgel in Westerbork:


In 2017 werd Arian aangesteld als organist van de hervormde Stefanuskerk in Westerbork. In 2018 volgde de aanstelling als cantor van deze gemeente.

Het Müller orgel werd in 1726 gebouwd voor de hervormde gemeente in het Friese Beetgum. Bij de bouw gebruikte Müller ouder pijpwerk van onbekende herkomst. Dit 17e eeuws pijpwerk geeft het orgel een aanmerkelijk ouder klankbeeld.

Op deze CD speelt Arian werken van o.a. J.S. Bach, G. Böhm, A. van Noordt en J. Langlais. Geplande releasedatum: 13 oktober 2018.

De verkoopprijs is tot 14 oktober € 13,-, daarna kost de CD

€ 15,-De CD Zoals bomen mensen melden:


Deze CD is een samenvatting van het repertoire dat het Gereformeerd Evangelisatiekoor Assen (kortweg EKA) de afgelopen jaren heeft gezongen. De CD bestaat grotendeels uit live-opnamen, enkele werken zijn speciaal voor de CD opgenomen. Een aantal koorwerken gaan vergezeld van een bijpassende koraalbewerking, gespeeld op het Mense Ruiter orgel in De Kandelaar. De orgelsoli zijn gespeeld door Arian van der Mark, de koorbegeleiding is in handen van Bernard Bouwman, Nico Meilof, Naval Fatalieva en Mark Jan Veenstra.

€ 10,-De CD Van Vulpen orgel deel 2:


In 2012 werd de eerste CD ‘Het Van Vulpen orgel te Stadskanaal’ gepresenteerd. Deze CD is nagenoeg uitverkocht! Via de site van stichting Groningen Orgelland zijn de laatste exemplaren nog te koop.


Reden genoeg om een 2e opname van dit prachtige orgel uit te geven. Ditmaal staan orgelwerken uit het kerkelijk jaar centraal. Muziek voor Advent, Kerst, de 40 dagen tijd, Pasen, Pinksteren heeft allemaal een plek op deze CD gekregen. Elke periode wordt afgewisseld met een vrij orgelwerk. Deze CD laat opnieuw een zo divers mogelijk klankbeeld van het orgel horen.

€ 15,-De CD Thuus bie Huss:


Deze CD is opgenomen op het fraaie Huss-Freytag orgel (1662-1791) in de Mariakerk in 't Zandt.

Op dit oer-Groningse orgel klinken werken uit de bouwtijd van het orgel. muziek van Georg Böhm, Dietrich Buxtehude, Johann Pachelbel en andere componisten.

De CD laat de vele registratiemogelijkheden horen die op een relatief klein dorpsorgel ( 2 klavieren, aangehangen pedaal en 16 registers) mogelijk zijn.

Op de cover zijn de oude vleugelstukken die eerder aan het rugwerk hebben gehangen weer 'teruggehangen'

€ 15,-Eeuwig duurt Zijn trouw:


De opnamen voor deze CD zijn gemaakt in De Kandelaar in Assen en bevat orgelwerken van Bach, Buxtehude en Böhm.

Daarnaast bevat deze CD orgelimprovisaties van psalmen/gezangen door Arian van der Mark.

€ 10,-
Van Vulpen orgel Stadskanaal barok CD:


Het Van Vulpenorgel, gebouwd in 1982 en in 2010 voltooid bestond in 2012 30 jaar. Om dit, en het completeren van het instrument te vieren nam Arian van der Mark hier zijn nieuwste CD op. Als liefhebber van oude muziek is deze CD een visitekaartje waarin hij zich laat horen van z’n beste kant. Op de CD staan werken van J.Pzn. Sweelinck, H. Scheidemann,

D. Buxtehude, J.S. Bach, e.a.

UITVERKOCHT!'Klein maar fijn' CD met orgelwerken:


De opnames voor deze CD vonden plaats in de Laurenskerk te Donkerbroek en in de hervormde kerk te Wijnjewoude.

Bijzonder aan het Verhofstadt orgel in de Laurenskerk is dat het orgel uniek en nog vrijwel geheel authentiek is. Samen met het Schnitger orgel van de hervormde kerk van Oud-Duurswoude (nabij Wijnjewoude) een buitengewoon rijk orgelbezit in dit gedeelte van de provincie Friesland.

€ 10,-Varianté 2:


Op deze CD staan werken van de late 16e eeuw tot en met het 2e deel van de vroeg 21e eeuw. En zijn gespeeld op piano, klavecimbel en 6 zeer uiteenlopende orgels, waaronder:

Nieuw Scheemda, Schnitger 1695; Alphen a/d Rijn, anoniem ca 1795; Nijbroek, Knipscheer II 1861; Oosterwolde Noorman 1866; Haulerwijk, Reil 1965; Hoogeveen GVK Steendam 1990.

€ 10,-

 


Varianté:


Deze CD bevat licht klassieke orgelwerken en improvisaties op orgel en piano. Het programma bestaat deels uit opnamen van gegeven concerten en een klein deel zijn nieuwe opnamen.

€ 10,-