Muzikant en Adviseur

Muzikant en Adviseur

 

 

Arian van der Mark:

"Als uitvoerend musicus mag ik aan mijn luisteraars het mooiste cadeau geven dat er bestaat: muziek!

Dat doe ik graag, zowel als organist, pianist, klavecinist, maar ook als dirigent en zanger, tijdens concerten (solo of met een van mijn koren of instrumentalisten met wie ik regelmatig samenwerk), begeleiden van koren, zangavonden, gemeentezang, trouw- en rouwdiensten, etc.

 

Als dirigent deel ik mijn passie voor muziek momenteel met de volgende koren:

Vocaal ensemble Voce Umana (Oosterwolde)

Evangelisatie Koor Assen

Magnalia Deï (Groningen)

Medewerkerskoor woongemeenschap OlmenEs (Appelscha)

Cantorij Westerbork

 

Ook mag ik als repetitor mijn kennis doorgeven aan jonge zangers van het Martini Jongenskoor Sneek

 

En als artistiek leider van de onlangs opgerichte Koorschool Drenthe

 

Als organist heb ik me verdiept in oude uitvoeringstechnieken, waarbij ik, onder invloed van de kennis van Stef Tuinstra aansluiting zoek bij de instrumentale uitvoeringspraktijk. Het orgel gaat daardoor sprankelen, dansen en tintelen: een levendig en boeiend instrument!

 

Het is niet alleen belangrijk hoe de instrumenten klinken, maar ook hoe een ruimte klinkt. In al die jaren dat ik muziek maak, ben ik in veel verschillende ruimtes geweest, heb ik veel (vaak historische) instrumenten bespeeld. Op basis van deze ervaring heb ik veel kennis opgedaan om een gedegen advies uit te kunnen brengen over hoe een zaal vorm gegeven moet worden om optimaal te klinken.

 

Ook heb ik mij bekwaamd in het technische gedeelte van het orgel. Weten hoe een instrument in elkaar zit, hoe de klank zich ontwikkelt, hoe je hier invloed op uit kunt oefenen; het zijn dingen die mij enorm boeien. Daarom heb ik een aantal stages gevolgd bij een gerenommeerde orgelmakerij. Op basis van deze kennis heb ik inmiddels meegewerkt aan de overplaatsing van een aantal instrumenten waarbij we met een groep vrijwilligers orgels hebben gedemonteerd en later weer opgebouwd.

 

Als adviseur ben ik betrokken (geweest) bij onderhoud en aanschaf van verschillende instrumenten.

 

Uiteindelijk heb ik al die kennis gebruikt toen ik een eigen kistorgel aan ging schaffen. Hier moest een en ander aangepast worden, zowel in technisch opzicht als in de klank. Door mijn ervaring heb ik dit zelf uit kunnen voeren in plaats van hier een orgelmaker voor in te huren."

 

 

Download hier het CV van Arian

Als je niet deelt wat je weet, is kennis zinloos...

Copyright © Muziekpraktijk van der Mark | KvK 60777338 | Mail de webmaster